طرح کسب و کار

بدون طرح کسب و کار موفقیت داده نمی شود ، حتی به شما دوست عزیز

در شماره گذشته کلیک در خصوص لزوم طرح کسب و کار صحبت کردیم و گفتیم که مواد لازم برای آنکه یک وب سایت خوب ، نه ببخشید یک کسب و کار خوب در اینترنت داشته باشیم ، چیست . در این شماره درباره یکی از مهمترین های آن یعنی طرح کسب و کار صحبت خواهیم کرد .

خیلی از صاحبین ایده ، این قسمت را کسل کننده ترین قسمت کار می دانند ، چرا که قرار است کمی صبر کنند ، با کاغذ و قلم و تحقیق سر و کله بزنند و در نهایت چند صفحه ای داشته باشند بنام طرح کسب و کار . اگر شما هم چنین احساسی دارید ، بهتر است این مطلب را تا انتها ادامه دهید . موضوعی که مقداری شارژتان خواهد کرد این است که کسی از شما امتحان نمی گیرد ، این طرح را برای خودتان بنویسید ، با ادبیات خودتان ، اصلا با شکل و نقاشی آنرا تهیه کنید . فقط تهیه کنید .

موضوع دیگری که می خواهم بر روی آن تاکید کنم ، فواید زیادی است که این طرح برای خود شما خواهد داشت ، اگر در میان سختی های پیاده سازی وب سایت خود سرد شدید یا نه به این شدت و صرفا کمی خنک شدید ، و نیاز به گرم کننده ای دارید که از امیدها و انگیزه ها برایتان بگوید و مانند روز اول چنان گرمتان کند که راه را محکم و با اطمینان بروید ، این دوست انگیزه بخش ، می تواند طرح کسب و کار شما باشد ، چرا که از آینده برایتان می گوید ، از همان حقیقتی که روز اول باعث شد شروع کنید . و شما حقیقتا این مورد را نیاز خواهید داشت ، چرا که بسیاری از ایده ها در میان راه و سختی های آن رها می شوند ، و بعد از مدتی با بهانه گیری ها ، توجیه و بعد از آن فراموش می گردند .

برای نوشتن طرح کسب و کار راحت باشید ، تاکید می کنم ، راحت باشید ، این بدان معناست که شما این طرح را برای بانک و یا سرمایه گذارها نمی نویسید که قرار باشد ادبیاتی سخت و پیچیده را دنبال کنید ، طرح را برای این می نویسید که بدانید دقیقا چه می خواهید و چطور به آنچه که می خواهید ، باید برسید . و در کنار آن ارزیابی کنید که اجرایی شدن ایده ، چه منافعی را برایتان خواهد داشت . بعد از راحت بودن ، لازم است صادق باشید ، چرا که اساس کاربردی بودن طرح کسب و کار درستی اطلاعاتی است که در تهیه آن در نظر گرفته شده است .و این نکته همان فاصله ایست که این طرح را مدرکی ارزشمند و یا کاغذ پاره ای بی ارزش می کند .

هرچه می خواهد دل تنگت بگو
این مرحله ، گام اول برای نوشتن یک طرح کسب و کار ساده برای ایده شماست ؛ چه وب سایتی می خواهید ؟ قرار است دقیقا چه کنید ؟ بصورت واضح و شفاف هرآنچه را که می خواهید بنویسید . از سیر تا پیاز آنچه در ذهنتان است را روی کاغذ بیاورید . بعد از آن از خود سوال کنید ، چرا ؟ چرا این ایده و وب سایت برای شما جذاب است ؟ چه چیز بدست می آورید ؟
در مرحله بعد ، سراغ رقبا بروید ، آیا سایتی که مدنظر شماست ، مشابه هم دارد ؟ اگر سایت هایی شبیه آن در حال فعالیت هستند ، چه ایرادات و چه محاسنی دارند ؟ و اگر مشابهی ندارد ، چرا تا به امروز کسی به سراغ آن نرفته ؟ ایده شما بسیار خاص و بکر است ، یا ایراد و گلوگاهی برای آن وجود دارد ؟ (لطفا صادق باشید و آرمانی فکر نکنید ، این سوالات برای پشیمان کردن شما از اجرای ایده نیست ، این سوالات و بررسی پاسخ آنها ، برای اطمینان شما در مسیر است)

پس از بررسی رقبا ، وقت آن شده که ببینیم این وب سایت چقدر مشتری بالقوه خواهد داشت ، ارزیابی این کار دشوار است ، اما می شود پیش بینی هایی کرد ، مثلا ببینیم تعداد جستجو های مرتبط با ایده ما در گوگل چقدر بوده است ، و یا اینکه سایت های این صنعت چه میزان بازدید و مخاطب دارند ، و از کسانی که اهل اینترنت و دنیای مجازی هستند سوال کنیم و در یک گفتگوی دوستانه نظرشان را جویا شویم ، این مرحله ایده را با شعله کم پخته و پخته تر می کند . کم کم بوی خامی ایده از بین رفته و بوی لذت بخش پخته تر شدن آن را حس می کنید ، پس تا تنور داغه ، بچسبانید و به سراغ مرحله بعد یعنی ملزومات اجرای ایده بروید ، برای اجرایی کردن ایده چه چیزهایی نیاز است ؟ فقط مواردی که باید هزینه کنید را ننویسید ، همه چیز را یادداشت کنید ، از زمانی که باید برای آن صرف کنید تا هزینه تبلیغات و … ، (واقع بین باشید ، مخاطبین از روز اول به سمت وب سایت شما سرازیر نمی شوند ، صرف زمان و تبلیغات نیاز ضروری کسب و کار شماست )

در مراحل پایانی هستید ، پیش بینی خود را از میزان درآمد وب سایت بنویسید ، از چه طریقی قرار است درآمد داشته باشید و در نهایت سود کسب نمایید ، فروش تبلیغات ؟ فروش کالا ؟ فروش خدمات ؟ ارسال ایمیل تبلیغاتی ؟ و روشن بنویسید ، از هر کدام از این طرق چه میزان درآمد را انتظار دارید ؟

منبع : ضمیمه کلیک (روزنامه جام جم) – ۱۳ بهمن ۱۳۹۲

پاسخ دادن:

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

فوتر سایت

نوارکناری لغزنده

درباره من

درباره من

وقتی محتوایی به مخاطب ارائه میشه، تصمیم میگیره با شما خداحافظی (Goodbye) کنه یا اینکه خریدار (GoodBuy) محتوای شما باشه، یک کلمه رو به ارزش کلمه قبل خریداری کنه و تا پایان محتوا همراه شما باشه، یا … به نظر من ارائه محتوا و کپی رایتینگ تفاوت ۲ واژه Goodbye و GoodBuy است.

شبکه های اجتماعی