فروشگاه

گام اول داشتن یک سایت ، ثبت دامین و طراحی وب سایت نیست !

تا صحبت از راه اندازی وب سایت می شود ، همه کار را ساده نگاه می کنند ، انگار تمامی موانع کسب و کارها برداشته می شود و نیازی به فکر کردن و مشورت کردن هم نیست ، خوشبختانه سیستم های مدیریت محتوا مانند جوملا و وردپرس هم این پروسه را در کمتر از نیم روز فراهم کرده اند ، پس دیگر مشکلی نیست ! اما دقیقا مشکل از همینجا شروع می شود ، چند فروشگاه و یا سایت اینترنتی را می شناسید که راه اندازی شده و امروز دیگر نیستند ؟ هر روز صد ها کسب و کار جدید در اینترنت شکل می گیرد ، فروشگاه ، سایت های تبلیغاتی ، تبادل لینک و … اما چند کسب و کار بعد از یکسال باقی می مانند ؟ آنها که رفتند سود کردند و رفتند ؟ ، خیر ، مجبور به رفتن شدند .

برای درست کردن غذای جدید سراغ کتاب آشپزی می روید …

اگر بخواهید برای خانواده ی خود در یک روز تعطیل قرمه سبزی درست کنید ، در حالیکه قبل از این چنین کاری نکرده اید ، چه می کنید ؟ از حفظ این کار را می کنید ؟ خوب ، مشخصه ، لوبیا و سبزی و گوشت و … را با هم برای پختن میریزیم و قرمه سبزی می شود ، آیا به همین شیوه فکر می کنید و عمل می کنید ؟ اگر کسی منزل نباشد که دستور را از ایشان سوال کنید ، به سراغ کتاب آشپزی رفته و مو به مو عمل می کنید . مواد لازم را آماده کرده ، و مرحله به مرحله پیش می روید ، اگر حساسیت بیشتری داشته باشید و بخواهید مطمئن تر شوید ، با کسانی که می دانید قرمه سبزی بهتری درست می کنند تماس گرفته و رمز بهتر درست کردن آنرا سوال می کنید . در نهایت پس از زمان زیادی ، موفق می شوید یک قرمه سبزی نسبتا خوب درست کنید ، البته باز هم تضمینی به خوب بودن آن نیست . و ممکن است مجبور شوید یک هفته قرمه سبزی بخورید . اما به مرور زمان که چندین بار این کار را انجام دهید ، و از دیگران نواقص کارتان را سوال کنید و در پی رفع آن باشید ، اتفاقات خوب شروع می شود ، تبریک می گم ، شما از امروز به بعد می توانید قرمه سبزی خوبی درست کنید که دیگران نیز از آن لذت ببرند .

وقتی برای غذایی که قرار است صرفا خانواده ما مشتری آن باشند ، اینچنین اصولی عمل می کنیم ، چطور برای وب سایت و کسب و کاری که قرار است عده ی زیادی مشتری آن باشند ، این راه را طی نمی کنیم ؟ دقیقا مشکل همینجاست . پس یک سایت اینترنتی نداشته باشید ، یک کسب و کار اینترنتی داشته باشید .

مواد لازم برای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی :

۱) ایده به اندازه لازم :
مسلما برای اینکه در بین کسب و کارهای موجود ، حرفی برای گفتن داشته باشید ، لازم است ایده ی خوبی داشته باشید ، فروشگاه های اینترنتی مختلفی هستند که اجناس متعددی می فروشند ، شاید شما بخواهید فروشگاه اینترنتی تخصصی داشته باشید ، مثلا انواع شکلات ها را بفروشید .
البته ایده باید به اندازه لازم باشد ، ایده های فراوان کار را به قدری سخت می کند ، که بقول معروف سنگ بزرگ نشانه ی نزدن است .

۲) واقعیت بینی به مقدار خیلی زیاد :
پس از ایده پردازی ، لازم است سراغ واقع بینی رویم ، در کسب و کار به آن امکان سنجی می گویند ، بررسی کنیم و با کسانی که در این کار تجربه بیشتری دارند ، موضوع را مطرح کرده تا دریابیم که این ایده ها امکان پیاده سازی دارند یا خیر ؟ اگر جواب منفی بود ، نا امید نشوید ، ایده پردازی را ادامه دهید .

۳) طرح کسب و کار :
طرح کسب و کار را باید آنقدر هم بزنید که به خوردتان رود ، منظور از طرح کسب و کار این است که کاملا شفاف کنید از چه جایی می خواهید شروع کنید و به چه جایی می خواهید برسید ، و چگونه این کار را می خواهید انجام دهید . اجناسی که برای فروش گذاشته اید را از کجا تهیه خواهید کرد . به چه قیمتی ؟ هزینه رفت و برگشت شما چقدر است ؟ اجناس را در کجا نگه داری می کنید ؟ چطور از مشتری سفارش میگیرید ؟ سفارش را پس از چند روز و از چه طریقی برای ایشان ارسال می کنید ؟ هزینه حمل و نقل با مشتری است یا با شماست ؟ کالا های فروشگاه را به چه قیمتی به مشتری عرضه می کنید ؟ پیش بینی می کنید چه میزان فروش داشته باشید ؟ با میزان فروشی که پیش بینی می کنید چه میزان سود می توانید متصور شوید ؟ چه میزان سرمایه برای این کار نیاز دارید ؟ و …
پس از فراهم کردن مواد لازم ، آماده راه اندازی کسب و کار خواهیم بود ، البته در این مسیر نباید مشورت با افرادی که در این کار موفق شده اند ، را فراموش کنیم . و صد البته مطالعه کتاب هایی در خصوص راه اندازی و مدیریت کسب و کار نیز حکم کتاب آشپزی را خواهند داشت و در شروع و طی کردن مسیر راهنمای خوبی برایمان خواهند بود .

منبع : ضمیمه کلیک (روزنامه جام جم) – ۶ بهمن ماه ۱۳۹۲ – سجاد تقی زاده بهجتی

پاسخ دادن:

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

فوتر سایت

نوارکناری لغزنده

درباره من

درباره من

وقتی محتوایی به مخاطب ارائه میشه، تصمیم میگیره با شما خداحافظی (Goodbye) کنه یا اینکه خریدار (GoodBuy) محتوای شما باشه، یک کلمه رو به ارزش کلمه قبل خریداری کنه و تا پایان محتوا همراه شما باشه، یا … به نظر من ارائه محتوا و کپی رایتینگ تفاوت ۲ واژه Goodbye و GoodBuy است.

شبکه های اجتماعی